Geschiedenis

De start

Geschiedenis

August Vandebos, van beroep schrijnwerker-timmerman, richtte in 1928 het bedrijf Vandebos A. op te Alken. Door de vervanging van lemen woningen door gemetste evolueerde hij vervolgens tot aannemer. Het personeelsbestand groeide gestaag en telde een 30-tal medewerkers vlak voor WO II.

Oorlogsjaren

Geschiedenis

Tijdens de oorlogsjaren moest August Vandebos zijn medewerkers laten vertrekken aangezien materieel en medewerkers gemobiliseerd werden en omdat hij weigerde voor de bezetter te werken. Na de oorlog nam hij de draad echter weer op en liet hij het bedrijf floreren. Naast woningen werden ook kerken, kloosters, scholen en ziekenhuizen gebouwd.

Evolutie

GeschiedenisIn 1959 overleed de oprichter en werden de activiteiten verdergezet door weduwe Vandebos-Smets samen met de kinderen en schoonzoon, die de dagelijkse leiding van het bedrijf voor hun rekening namen.

Uitbreiding

Geschiedenis

In 1972 werd besloten tot oprichting van een BVBA met als vennoten Marcel, Urbain (+), Robert (+), Guido (+) en Elza. Zij slaagden succesvol in deze taak en vanaf midden de jaren 70 speelden zowel particuliere woningen als industriële en openbare gebouwen een belangrijke rol. De onderneming groeide mee met de nieuwste machines en technieken uit de sector en in 1988 werd Vandebos omgevormd tot een NV.

Vernieuwing

2010-08-01 foto 106 smallWegens het overlijden van Urbain Jacobs (1997), projectenleider, werd er een herstructurering uitgevoerd met de geleidelijkeinschakeling van de derde generatie tot gevolg.

Het begin van de 21ste eeuw was gekenmerkt door de vernieuwing van het bedrijfscomplex. Vandebos investeerde niet alleen in een nieuwe productiehal en moderne machines, maar stak ook de kantoren in een nieuw kleedje om een aangename werksfeer te scheppen.

“Wissel van de wacht”

Het jaar 2012 was (noodgedwongen) opnieuw een belangrijk jaar in de geschiedenis van het bedrijf.  Het overlijden van Robert en Guido, op nog geen 3 maanden tijd, was de directe aanleiding tot de volgende stap.  Met het bijkomend benoemen van Staf Jacobs en Krijn Henrotte tot gedelegeerd bestuurder enerzijds en het benoemen van August Jacobs, Auguste Vandebos en Marcel Jacobs tot bestuurders, is de overgang van de tweede naar de derde generatie voltooid.

Klaar voor de toekomst!

2010-08-01 foto 081 small

Dankzij een investering van 1,5 miljoen euro biedt Vandebos de zekerheid en de garantie op een succesvol project! Alles in eigen beheer:

  • Moderne infrastructuur
  • Up-to-date wagenpark
  • Opgeleid en gemotiveerd personeel